Label

Το Τσάι από φύλλα Άγριελιάς

Βυθίστε σε βραστό νερό για 3-5’ το φακελάκι.

Απολαύστε με λεμόνι.

Το Τσάι από φύλλα Άγριελιάς

Το “μυστικό” των φύλλων Ελιάς κρύβεται σε φαινολικές ενώσεις με ισχυρή αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και συγκεκριμένα στις πολυφαινόλες hydroxytyrosol, tyrosol, oleuropein και ligstroside. Αυτες είναι οι χημικές ενώσεις που προστατεύουν τα φύλλα (αλλά και την φλοίδα του καρπού της Ελιάς) από τους εξωτερικούς εχθρούς, καθώς έχουν βιοενεργές ιδιότητες μέσα από αντιοξειδωτική, αντι-ιική και αντι-καρκινική δράση. Όλα τα φυτά μεγαλώνοντας, παράγουν μια πληθώρα οργανικών και αιθέριων υποπροϊόντων, τα οποία η σύγχρονη επιστήμη μελετά εντατικά και χρησιμοποιεί στις βιομηχανίες της φαρμακοποιίας και τροφίμων.

Γιατί επιλέξαμε τα φύλλα Αγριελιάς; Ο πρώτος λόγος είναι ότι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει, ότι τα φύλλα Αγριελιάς έχουν μεγαλύτερο ποσοστό ελαιοευρωπαίνης (ολευροπίνη ή oleuropein) 23,9%, σε σύγκριση με την Ελιά που καλλιεργείται, τα φύλλα της οποίας έχουν ποσοστό ελαιοευρωπαίνης 6,8%. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι βιοκαλλιεργητές μας συλλέγουν τα φύλλα Αγριελιάς από δέντρα και θάμνους που βρίσκονται τουλάχιστον 3 χιλιόμετρα μακριά από σημεία ψεκασμού και άλλες πηγές μόλυνσης και τα αποξηραίνουν με φυσικό τρόπο. Ο τρίτος λόγος είναι ότι επιθυμούμε η τροφή μας να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στις αρχαίες μας ρίζες!

Γιατί πίνουμε κάθε μέρα Τσάι από φύλλα Αγριελιάς Herbs In The Sun ® ; Ένα φακελάκι από βιοδιασπώμενο πιστοποιημένο χάρτινο φίλτρο, χωρίς ίνες πλαστικού, γεμισμένο με την πούδρα από φύλλα Αγριελιάς Μάνης, που φτιάχνουμε με διαδικασία ψυχρής έκθλιψης στον Inox σφυρόμυλο του εργαστήριου μας, προστίθεται κάθε ημέρα σε κάθε ρόφημα που απολαμβάνουμε. Είτε σκέτο, είτε με οποιοδήποτε βότανο έχουμε επιλέξει να το συνοδέψουμε (Τσαί του Βουνού, Χαμομήλι, Φασκόμηλο κ.λπ.). Γευστικά, επικρατεί η απαλή γήινη και ελαιώδης/φρουτώδης αίσθηση της Αγριελιάς με μια πολύ ήπια πικράδα που απλά μας συνδέει με τη φύση του αρχαίου αυτού βοτάνου.

Ποιές ιδιότητες των φύλλων Ελιάς ερευνώνται από την Ιατρική επιστήμη; Καρδιαγγειακές παθήσεις (στεφανιαία νόσος, στηθάγχη, διαλείπουσα χωλότητα, κολπική μαρμαρυγής, αρρυθμίες, υπέρταση, αθηροσκλήρωση, αρτηριακή πίεση). Ανοσοποιητικό σύστημα (σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ινομυαλγία, διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος). Αντιβακτηριακό αποτέλεσμα ευρέος φάσματος (τερπένια αιθέρα διάσπασης, η λιλουρόνη και το υδρόλυμά της). Αντικαρκινική δράση. Γήρανση δέρματος. Δερματολογικές παθήσεις. Γαστρεντερικό σύστημα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ : https://youtu.be/LG5_eXgcOJE

Τρόποι παρασκευής

Ένα τσάι από φύλλα Αγριελιάς το πρωί και το απόγευμα είναι μέσα στα όρια της προτεινόμενης δοσολογίας. Δεν συνίσταται η χρήση σε εγκύους και μικρά παιδιά.

Η δοσολογία σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας επιτροπής της ΕΕ:

Για τα σκέτα φύλα. 10 γραμμάρια φρέσκα φύλα ή 5 γραμμάρια αποξηραμένα σε 150 ml νερό που θα βράσει μέχρι τα 100 ml και μετά θα αποσυρθεί από τη φωτιά. Επαναλαμβάνουμε 2 φορές ημερησίως (μια το πρωί και μια το απόγευμα).

Δρόγη (δηλαδή τριμμένα σαν τη ρίγανη φύλα). 6 έως 10 γραμμάρια, μέχρι 3 φορές ημερησίως και μέγιστη λήψη από το στόμα έως 30 γραμμάρια ημερησίως.

Πούδρα (σαν το περιεχόμενο του εμβαπτιζόμενου φακέλου). 275 χιλιοστόγραμμα 3 έως 5 φορές ημερησίως ή και 3 δόσεις με μέγιστη δόση 400 χιλιοστόγραμμα και μέγιστη λήψη από το στόμα έως 1,375 γραμμάρια ημερησίως (ένα κουταλάκι του γλυκού μικρό κοφτό είναι περίπου 700 χιλιοστόγραμμα. Μιλάμε δηλαδή για 3 μισές κοφτές δόσεις ανά ημέρα.).

Βυθίστε σε βραστό νερό για 3-5’ το φακελάκι.

Απολαύστε με λεμόνι.